Sneek

Beste tuineigenaren,
Dit jaar zou vijfmaal een Open Tuinen Weekend gehouden worden onder de naam “ Fryslân iepenet syn tunen “. In totaal hebben 40 leden hun prachtige tuin hiervoor aangemeld, waarvoor nogmaals hartelijk dank.
In verband met de Corona-crisis en de onzekerheid hieromtrent (o.a. duur van de maatregelen) hebben de werkgroepleden uitgebreid overleg gevoerd.

Uiteindelijk hebben wij als werkgroep Open Tuinen besloten onze
verantwoordelijkheid te nemen en ‘Fryslân iepenet syn tunen’ in 2020 niet door te laten gaan. Jullie mogen van ons aannemen dat het geen gemakkelijk besluit was, maar gezondheid en veiligheid gaan voor alles. Wij hopen op jullie begrip hiervoor.

Tuineigenaren kunnen hun tuin uiteraard op persoonlijke titel openstellen,
mochten de RIVM-richtlijnen dit toelaten. Als werkgroep zijn we nog wel van plan een fotowedstrijd te organiseren voor de eigenaren van de aangemelde tuinen. Details hierover volgen later.

Wij wensen jullie ondanks alles veel tuinplezier en wie weet komen we elkaar van de zomer op een prachtig plekje tegen.

Namens de werkgroep Open Tuinen, Maaike Bijker