Sneek

Dinsdagavond 3 oktober j.l. zijn in de Martinikerk de prijzen uitgereikt door Groei en Bloei afd. Sneek voor de mooiste zomertuin 2023 van Sneek en de omliggende dorpen. Alle vanaf de openbare weg goed zichtbare tuinen zijn door de tuinkeurders bekeken en indien bijzonder ook nog eens gekeurd. Dit resulteerde in maar liefst 48 prijswinnende tuinen.

Groei en Bloei organiseert deze tuinkeuringen al decennia lang en elk jaar gaan de vrijwillige tuinkeurders op pad om alle tuinen, die vanaf de openbare weg goed zichtbaar zijn, te keuren. Dit zijn dus meestal tuinen aan de voorzijde van de woning.

Dit jaar zijn er circa 350 tuinen gekeurd en zijn er 48 prijzen uitgereikt. Sneek en de omringende dorpen zijn verdeeld in 14 “wijken”.  In elke wijk worden 3 prijzen uitgereikt.

Alle 1e prijs winnende tuinen worden later nogmaals bekeken en hieruit rolt de winnende tuin die de Stadsprijs van dit jaar wint. Dit jaar is de stadsprijs gewonnen door fam. Verburg  aan de Slufter 27

Deze parkachtige tuin valt op door de mooie bomen op stam, de mooi beplante vakken en de strakke vormgeving van het geheel.

De lijst met namen en adressen van winnaars is bekend opo het secretariaat en kan daar eventueel opgevraagd worden. Mail: groei.sneek(at)ziggo.nl