Sneek

Dinsdag 25 juni j.l. was het weer zover. Als kleine kinderen stonden we weer te trappelen om met de bus het land weer in te trekken, om mooiie tuinen te bezichtigen. Aardige mensen die hun tuinen vol trots willen laten zien en er er heel enthousiast over willen vertellen. De bus was vol met eigen leden en leden van zusterafdelingen. In totala 53 mensen, een volle bus! Chauffeur Daniel bracht ons op soms, voor een bus, moeilijk toegankelijke plaatsen, maar hij deed het fantastisch,

De eerst stop was bij de Haarboershof in Wierden. Twee enthousiaste mensen die tuinieren steeds leuker begonnen te vinden en daar graag over vertelden. Een prachtige tuin vol ideeen voor de bezoekers. Jan deed de technische kant van de tuin en de gebouwen etc. Ina was meer op het gebied van de planten actief. Na afloop hoorden we zeggen Ik wil ook wel zo'n Jan in mijn tuin :-)

Vervolgens reden we verder naar Langeveen naar Tuin De Weide. Een lange rit met de bus achteruit (bijna 200 m) leidde ons naar het erf. Een heel ander soort tuin. Veel groter als de eerste, maar prachtige aangelegd. We kregen eerst een heerlijke lunch aangeboden met lekker eigengemaakte soep en verse belegde broodjes. 

Na de lunch verspreidde het gezelschap zich door de tuin. Een tuin die in delen is opgebouwd tot wat het nu is. En jaarlijks veranderd er ook weer van alles. Ook hier leuke verhalen van 2 mensen met liefde voor de natuur. Doen alles zelf....(5000 m2) met alleen op zaterdag een jongen uit de buurt die de paden en terrassen wat aanveegt en andere kleine klusjes doet.

De hele dag was het prachtrig weer,  zon en gelukkig hier en daar wat wind. Maar de wind was op toen we arriveerden bij kwekerij Fahner Vaste Planten in Deurningen. Enthousiast liepen de mensen de bus weer uit om hun verlanglijstje aan plantjes te scoren. Helaas bleek al snel dat het daar toch wel heel erg warm was..De velden met stekken, jonge plantjes etc. bevonden zich in de volle zon. Veel van de toch wat oudere bezoekers trokken zich al snel terug op een stoeltje in de schaduw, terwijl anderen nog in de schaduw op zoek waren naar mooie planten. Er werd door de reisleiding (terecht) besloten dat we toch maar wat eerder de bus in zouden stappen.  Het was te warm met 31 gr C.

De airco in de bus was heerlijk :-)

De belofte aan onszelf, we nemen niks of niet teveel plantjes mee, is weer mislukt. (zie één van de foto's) De bus stond vol met tassen en iedereen was tevreden met zijn of haar aankopen. Nu eerst maar in de grond zetten in onze eigen tuin en dan natuurlijk weer op zoek naar nieuwe exemplaren, want dat doen we toch wel...

Na een heerlijk diner bij Hotel van der Valk in Sneek, gingen we moe en voldaan weer naar huis. Een dikke pluim voor de organisatoren, Bertha en Tineke!