Sneek

Wat een mooie dag....

Afgelopen donderdag 29 juni was het weer zover. Onze jaarlijkse tuinreis van Groei&Bloei Sneek.

Om 9.00 uur verzamelden alle deelnemers zich op het parkeerterrein bij van der Valk in Sneek. Al spoedig kwam er een prachtige dubbeldeksbus en kon iedereen instappen. Ondergetekende met aanhang klommen direct de trap op naar boven. Wat hadden we daar een mooi ujitzicht. De buschauffeur zag zich inmiddels  genoodzaakt om helemaal achteruit terug naar de rotonde te rijden, omdat de bouwvalkkers de weg hadden verspert bij het hotel....

Bij de eerste tuin, Het Zwaluwhuis in Ens, werden we ontvangen door de vriendelijke eigenaars en kregen we koffie, thee en wat lekkers.Daarna volop genieten van al het moois. Een zeer ruimtelijke tuin met veel zwaluwen in de omgeving.Daarna vertrokken we naar Tollebeek. Bij de BraamBosch Hoeve werden we onthaald met een heerlijke lunch met soep,  broodjes en fruit. (eens maar nooit weer zeiden ze achteraf...het was wel heel veel werk geweest)....tsja....maar ook hier weer een prachtige tuin om te bekijken en we konden ook naar de overkant van de weg naar de vrolijke tuin van Wendy Allefs met evenzoveel kleur en fleur om te bekijken. Beide families zeer vriendelijk en behulpzaam met het uitleg geven. 

Tegern het einde van de middag gingen we naar Kwekerij Grimme in Luttelgeest, alwaar we weer naar hartelust konden shoppen. ik hoor nog veel dames zeggen: "en nu hou ik op hoor, ik heb al genoeg".....maar toch met tassen en kratten vol de bus weer in richting Sneek :-)

Met een redelijk grote groep hebben we daar nog heerlijk gedineerd.

Veel dank aan Bertha en "partner in crime" voor het organiseren van deze mooie dag!

BS